پاسخ 5 سوال درباره انتخاب شریک زندگی

پاسخ 5 سوال درباره انتخاب شریک زندگی
انسان در زندگی انتخاب های زیادی دارد که هرکدام مسیر زندگی او را تغییر میدهد ،یکی از این انتخاب های خیلی مهم که بزرگترین سرمای گذاری انسان محسوب میشود انتخاب شریک زندگی است .این انتخاب میتواند بقیه زندگی ما را تحت شعاع قرار دهد .با این انتخاب میتوانیم بهشت و جهنم رابطه آینده را رقم بزنیم .در این مقاله مریم حیدری روانشناس و مشاور پیش از ازدواج به شما کمک میکند انتخاب مناسبتری داشته باشید .
1.ما باید ازدواج کنیم یا خیر؟
قطعا همه ما در زندگی بخاطر نیازهای ذاتی و غریزی محتاج دوست داشتن و دوست داشته شدن هستیم و برای کسب آرامش به کسی نیاز داریم تا احساسسات و عواطف خود را با او شریک شویم .یکی دیگر از نیازهای غریزی انسان که بسیار مهم است و آن نیاز جنسی است و این یکی از ارکان ازدواج است .ازدواج بستری است که از طریق آن غریزه حیوانی تبدیل به یک عمل مقدس میشود . همانطور که در احادیث نیز آمده است فقط با ازدواج است که دین ما کامل میشود .جامعه برای دوام خود به تشکیل خانواده نیاز دارد .پس ما با ازدواج در تشکیل جامعه نفش بسزایی داریم .
وقتی ازدواج می کنیم رابطه مان را با کسی که به او عشق می ورزیم دایمی و همیشگی می کنیم و همین می تواند ما را از استرس ها و تنش های یک رابطه عاشقانه نجات دهد. با ازدواج رابطه ما از آن چه که هست استوارتر می شود و دیگر این نگرانی را نداریم که ممکن است او را از دست بدهیم. ازدواج دو خط شکسته را یکی می کند، به دو زندگی بی هدف، کار می بخشد و نیروی هرکدام را برای انجام آن کار دو برابر می کند
2.اگر ازدواج کنیم خوشبخت میشویم ؟
برخلاف آنچه مردم تصور میکنند ازدواج هندوانه دربسته نیست که تا دچار نشویم متوجه نشویم داخل آن چه خبر است .ما برای انجام هر عملی نیاز به مهارت داریم .مثلا اگر بخواهیم شطرنج بازی کنیم باید قواعد و قوانین آن را یادبگیریم در غیر اینصورت در بازی سریع کیش و مات میشویم .
پس اگر ما بدون آگاهی از مهارت های زناشویی ، قواعد و قوانین آن قدم در زندگی متاهلی بگذاریم دچار شکست خواهیم شد .برای داشتن خوشبختی لازم است براساس معیارهای صحیح انتخاب کنیم .اگر ازدواج بر اساس معیارهای غلط صورت گیرد ازدواج به شکست منتهی میشود .در واقع معیار غلط معیاری است که نه نجات دهنده رابطه و نه کیفیت دهنده به رابطه هست .
گاهی تصور هم کفو بودن یعنی داشتن تناسب فرهنگی ، اقتصادی، مذهبی ، اجتماعی ، تحصیلی و…را خوشبختی قلمداد میکنند .اما هرگز این تناسب ها نمیتوانند تضمین کننده خوشبختی دختر و پسر باشند .چون ما آمار طلاق را دربین کسانی که از نظر موارد بالا متناسب بوده اند را داشته ایم .پس اگر معیار ما معیار صحیحص باشد خوشبختی ما تضمین شده است .
3.معیار خوشبختی چیست ؟
برای خوشبختی ما نیاز به دو معیار داریم یعنی اگر این دو معیار باشد خوشبختی دختر و پسر تضمین میشود ، حتی اگر هردو از نظر موارد بالا هم کفو هم نباشند.چون این دو معیار آنقدر قوی است که تمام تناسب ها و تفاوت ها را تحت شعاع خود قرار میدهد .
این دو معیار این است :دختر و پسر بایست :
1.حداقل سلامت روان را داشته باشند
2.تناسب شخصیت هم داشته باشند .
پس اگر این دو معیار وجود داشته باشد خوشبختی آن دو تضمین شده است .اما این معیارها ملموس نیستند مثلا اگر ما بخواهیم متوجه شویم که آیا طرف مقابل ما وضعیت مالی خوبی دارد کافیست از او سوالاتی درباره شغل ، میزان درآمد ودارایی او بپرسیم .انما این دو معیار از طریق پرسش مشخص نمیشوند به همنین خاطر احتمال ضریب خطای ما در انتخاب همسر افزایش می یابد .پس ما نیاز به آمنوختن و یادگیری مهارت های قبل از ازدواج داریم .که بهتر است برای بالا بردن آگاهی خود از آموزشهای این پیج استفاده کنیم .گاهی با پرداخت اندکی میتوانیم تصمیمات درستی بگیریم اما گاهی هم بدلیل نااگاهی بایست هزینه های گزافی پرداخت نماییم .
4.چرا باید برای ازدواج سلامت روان و شخصیت داشته باشیم ؟
-رابطه زناشویی یک رابطه کاملا منحصر بفرد و خاص است که ما در این رابطه از اول تا اخر نیاز به حمایت عاطفی داریم فردی که سلامت روان نداشته باشد قادر به حمایت عاطفی نخواهد بود .
-زندگی زناشویی و روابط نیاز به مرزبندی و حفظ آن دارد .در صورت داشتن مرزبندی شما اجازه به دیگران نمیدهید که وارد حریم خصوصی شما شوند افرادی که سلامت روان ندارند قادر به ایجاد مرزبندی صحیح نخواهند بود .
– افرادی که سلامت روان ندارند در زندگی قادر به ایجاد تعادل نخواهند بود و شما هر چقدر هم بخواهید زندگی را نگه بدارید با وجود این افراد میسر نخواهد شد .چون برخی از افراد که دارای اختلال شخصیت هستند زندگی را به نابودی میکشانند .
- چرا باید برای ازدواج تناسب شخصیت داشته باشیم ؟
هر چه افراد تناسب بیشتری در نیازها ، آرزوها ، اهداف ، برنامه ها و …داشته باشند خوشبخت تر خواهند بود .وقتی دختر و پسر با هم تناسب شخصیت ندارند مثل دو مسافری ست که سوار بر یک ماشین با هدف متفاوت از مقصد ،سوار شدند .بنظر شما چه اتفاقی میفتد ؟
یا در بین مسیر یکی از مسافرین بایست پیاده شود (طلاق قانونی ) یا تا رسیدن به مقصد مرتب جنگ و بحث داشته باشند (طلاق عاطفی )
مثلا زمانی که دختر و پسر در نیاز به ازدواجح متفاوت باشند دختر به قصد حمایت عاطفی ازدواج کرده و پسر به قصد پیشرفت و ترقی این دو برای ارضای نیازهای خود بایست مرتب درگیر باشند چون نیازآنها برای ازدواج کاملا متفاوت بوده است .
پس اگر دختر و پسر حداقل سلامت روان و شخصیت و تناسب شخصیت را داشته باشند خوشبختی آنها تضمین شده میباشد .
نویسنده :مریم حیدری
دیدگاهتان را بنویسید