5 ویژگی یک رابطه سالم

آیا رابطه کامل و بدون نقص وجود دارد ؟
قطعا رابطه بی عیب و نقص بیشتر شبیه یک رویاست تا واقعیت .از آنجا که دختر و پسر از دو فرهنگ متفاوت و در بستری متفاوت رشد کردند پس ارتباط مشترک آبستن تضاد و تنش میباشد .و این امری بدیهی است .پس رابطه خوب رابطه ای نیست که دختر و پسر هیچ اختلاف و تنشی نداشته باشند.
چه رابطه ای را رابطه خوب میدانیم ؟
رابطه ی خوب رابطه ای است که در آن احساس خوبی داشته باشیم و حال دل ما خوب باشد .اگر زمان هایی که در کنار پارتنرمان هستیم احساس ارزشمندی و عزت نفس داشته باشیم یعنی این ارتباط, ارتباط خوبی است .اگر در رابطه ای مرتب در حال کلنجار رفتن با خود باشیم و اعتماد به نفس , عزت نفس ما آسیب ببیند و احساس بی ارزشی کنیم نمیتواند یک رابطه خوب باشد .
رابطه ی خوب یک رابطه برد برد میباشد.
ویژگی های رابطه خوب و سالم چیست ؟
رابطه ی خوب و سالم ویژگی های زیادی دارد . در این مقاله مریم حیدری روانشناس خانواده و مشاور پیش از ازدواج پنج ویژگی مهم ارتباط را به شما میگوید.
پس در هر کجای رابطه خود هستید بر اساس این ویژگی ها رابطه اتان را ارزیابی کنید اگر آنچه گفته شد در رابطه شما وجود ندارد بدانید حال رابطه شما خوب نیست و باید خیلی سریع برای بهبود روابط اقدام کنید .
آیا هر ارتباط سالمی باید به ازدواج ختم شود ؟
گاهی افراد فکر میکنند اغاز هر ارتباطی به معنی این است که باید تحت هر شرایطی با فرد مقابل ازدواج کنند .اما ورود به هر ارتباطی هرگز به منزله ازدواج با آن فرد نیست .گاهی گام اول که جذابیت ظاهری طرف مقابل باعث میشود به درخواست او جواب مثبت دهیم اما این جواب مثبت فقط صرفا به معنای این است که من تو را انتخاب کردم تا فرصتی به هم بدهیم به شناخت بهتری برسیم و بعد تصمیم بگیریم |آیا میتوانیم این ارتباط مشترک را به سرانجامی برسانیم یا خیر ؟
آیا همه افراد باید وارد ارتباط مشترک بشوند ؟
خیر همه افراد نمیتوانند وارد رابطه شوند و ما انتظار نداریم همه انسانها پدر و مادر شوند یا همسر بشوند . در بین مراجعینم افراد زیادی میشناسم که وقتی ارتباطشان به سرانجام نمیرسد فکر میکنند به آخر خط رسیده اند و گاها شما هم شنیده اید که اظهار میدارند دیگر بدون طرف مقابل توان زیستن ندارند .
تا زمانی که ظرفیت ورود به رابطه را در خود بوجود نیاوریم و نتوانیم بپذیریم که آمدن افراد به زندگی ما به معنای حضور آنها تا ابد در کنار ما نیست نباید وارد رابطه مشترک بشویم .
رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد ؟
اولین ویژگی یک رابطه خوب (بشناسید و اجازه دهید شناخته شوید )
بسیاری از دختر و پسرها در شروع رابطه عجله دارند و نمیدانند که عجله آفت ارتباط مشترک است .در هر ارتباطی باید بتوانیم به شناختی نسبی نسبت به طرف مقابل برسیم .یک ارتباط خوب سه ضلع دارد صمیمیت , تعهد و هیجان
در ارتباط ابتدا باید صمیمیت و شناخت اتفاق افتد بعد بر اساس تعهد به طرف وارد فاز هیجان شویم .اما آنچه مسلم است در روابطی که میبینیم جهش به سمت بعد هیجانی است و قبل اینکه شناخت اتفاق بیفتد درگیر احساسات و هیجانات میشویم .و دو اتفاق در اینجا رخ میدهد یا افراد مجبور به تعهد میشوند که عاقبت این ازدواج ها طلاق عاطفی میباشد یا بعد از فروکش رفتن هیجانات افراد میل به ادامه ارتباط را ندارند .
پس رابطه خوب رابطه ای است که در آن عجله نکنیم و اجازه دهیم همه اتفاقات در جای مناسب خود رخ دهند .
دومین ویژگی یک رابطه خوب (داشتن حس اعتماد به طرف مقابل است )
ما باید به این نکته دقت کنیم اگر هنوز نسبت به طرف مقابل اعتماد نداریم نباید وارد رابطه مشترک شویم .امروزه آفتی که گریبانگیر روابط شده تغییر نقش افراد به کاراگاه شدن میباشد .و به جای لذت بردن از کنار هم بودن دنبال گرفتن مچ طرف مقابل هستیم اتگار دچار مرض متهم کردن دیگری هستیم .قطعا در زمینی که مرتب شخم میزنید پیدا شدن کرم زیاد غیره منتظره نیست .
رابطه سالم رابطه ایست که بر اساس اعتماد بنا شود .و ما مطمعن شویم طرف مقابل کاری نمیکند که ما ناراحت شویم .و هر دو طرف جهت بدست آوردن اعتماد نفر دیگر باید تلاش کنند و ازر انجام دادن کارهایی که باعث سلب اعتماد میشود خودداری کند .
سومین ویژگی یک رابطه خوب (داشتن صداقت در زندگی است )
صاقت در ارتباط مشترک به معنای پذیرفتن پارتنر با تمام نقاط ضعف و قوت اوست .اما در بیشتر ارتباطات ما به دنبال تغییر طرف مقابل هستیم و گاها با سرزنش و قضاوت کردن او رفتارش را به سمت پنهان کاری سوق میدهیم .
یادمان باشد همه افراد دارای حاشیه امنی هستن که در آن حاشیه افکار و باورهایی دارند که با هرکس درمیان نمیگذارند .جهت نزدیک شدن به حاشیه امن شریک عاطفی خود باید او را همانگونه که هست بپذیرید و از قضاوت کردن و سرزنش کردن او دست بردارید.
هر زمان خواستید درباره او قضاوت کنید ابتدا خود را به جای او بگذارید و از زاویه دید او به مشکل و قضایا نگاه کنید بعد درباره او تصمیم بگیرید .برای شریک عاطفی تان یک رفیق صمیمی باشید تا او بدون ترس و وحشت خود واقعی اش را به شما نشان بدهد .
چهارمین ویژگی یک رابطه سالم (توجه و ابراز احساسات ) است.
رابطه مشترک به سبب تفاوت های زن و مرد کمی پیچیده بنظر میرسد .اما با شناخت تفاوت ها و نیازهای متفاوت عشق زن ومرد براحتی میتوان با زبان عشق پارتنرتون همکلام شوید .
شاهرگ یک ارتباط توجه و ابراز احساسات طرفین به همدیگر میباشد .اما توجه به این نکته ضروری است که آنچه که ن به عنوان توجه میدانم شاید برای طرف مقابل من به معنای عدم توجه باشد .یک مثال میزنم ما خانم ها زمانی که ناراحت هستیم دوست داریم طرف مقابل به ما توجه کند کنار ما بنشیند و به حرفهای ما خوب گوش دهد .اما یک مرد زمانی که ناراحت است برخلاف ما نیاز به خلوت و سکوت دارد و باید به غار تنهاییش سر بزند و هر زمان آرام شد مشتاقانه به سمت ما بیاید .اما عدم توجه به این تفاوت ها باعث دلزدگی و فاصله گرفتن از همدیگر میشود.
زن و مرد به عشق ورزی و بیان احساسات همدیگر نیاز دارند و شنیدن حرفها و اعمال عاشقانه تغذیه روح ماست .استفاه از واژه های عاشقانه را تبدیل به تکیه کلام برای شریک عاطفی خود بکنید .اگر رابطه ای توجه لازم را دریافت نکند عمرش به پایان مرسد.
پنجمین ویژگی یک رابطه سالم (تعهد و مسولیت پذیری است )
جدا از اینکه رابطه از چه نوعی است زمانی که فردی را به عنوان پارتنر خود انتخاب کردیم باید به او متعهد شویم .هرچند گاهی برخی از روابط ختم به خیر نمیشود اما چه خوب است حتی مهارت خروج از رابطه رو یادبگیریم و بتوانیم تا زمان خروج از رابطه به تعهد خود پایبند باشیم و مسولیت طرف مقابل و رابطه را بپذیریم .
اگر قرار است در یک رابطه مدام دست و دل ما بلرزد که مبادا طرف مقابل ما با کسی دیگر باشد یا در رابطه با وجود طرف مقابل باز احساس تنهایی میکنی اینجا بهتر است رابطه اتان را مجدد بازبینی کنید .
تعهد و مسولبت پذیری جز لاینفک یک رابطه میباشد .
مریم حیدری
دیدگاهتان را بنویسید